AKG 414

Voor het meest kritische oor gemaakt…

Categorieën: ,

Wereldklasse
Al jaren is AKG een tot de verbeelding sprekende naam in de wereld van de studiomicrofoon. Wereldwijd zijn de in Wenen ontworpen en vervaardigde condensatormicrofoons verspreid over topstudio’s. De C 414-serie loopt al lang mee en deze reïncarnatie, de C 414 bouwt verder op de verdiensten van de hoogwaardige serie. Compleet met shockmount, popfilter en windscherm is deze Oostenrijkse studiomicrofoon de vitale schakel tussen de uitvoerenden en je recorder.

Ware referentie microfoon
Eén van de krachten van de C 414 is diens veelzijdigheid. Er zijn negen verschillende standen beschikbaar, om de richtingskarakteristiek voor elke situatie passend te maken. Van omnidirectioneel tot figure 8 en vier ‘tussenstanden’: deze grootmembraanmicrofoon heeft het. Het geluidskarakter leunt op dat van de legendarische C 414 B-ULS, een zeer succesvolle voorloper. De 414 biedt een modern ontwerp, met een lineaire frequentiekarakteristiek en een neutrale sound. Hiermee is de 414 een ware referentiemicrofoon, die akoestische instrumenten op uiterst natuurlijke wijze registreert.
Groot dynamisch bereik
Om in de studio efficiënt de juiste respons te krijgen is de C 414 voorzien van schakelbare signaalniveaus en laag-af filters. Tevens is de richtingskarakteristiek met een knop te in te stellen, waarbij een LED-indicator aangeeft welke stand geselecteerd is. Een alerte peak-LED geeft razendsnelle reflectie op de geluidsdruk. Wanneer de C414 vast wordt geïnstalleerd, zijn alle instelmogelijkheden uiteraard eenvoudig te bypassen. Met een dynamisch bereik van maar liefst 152 dB kun je in allerlei omgevingen en bezettingen uit de voeten.