Meteen naar de inhoud

Pioneer CDJ 2000

De Pioneer CDJ-2000 kan muziek afspelen van diverse bronnen, waaronder CD, DVD, USB-opslagapparaten en SD-geheugenkaarten.

Categorieën: ,

Toen deze cd speler op de markt verscheen, vertelde de trotse makers van Pioneer dit over hun produkt:

We zetten een enorme stap voorwaarts in onze CDJ-serie die de clubstandaard is geworden: de CDJ-2000 – onze nieuwe professionele speler voor het digitale tijdperk.

De Pioneer CDJ-2000 kan muziek afspelen van diverse bronnen, waaronder CD, DVD, USB-opslagapparaten en SD-geheugenkaarten.

Daarnaast is hij ook uitgerust met rekordbox™, de revolutionaire software voor muziekdatabasebeheer voor DJ’s.Rekordbox is gebaseerd op ons ‘Prepare & Perform’-concept en werkt (zowel voor Mac als voor PC) zoals de meeste andere muziekdatabasebeheersoftware, maar is creatiever en beter geschikt voor DJ’s.

Dankzij de Pro DJ Link, de eerste van zijn soort, kunnen muziekbestanden en databasegegevens op één enkel USB- of SD-apparaat tegelijk door maximaal vier spelers gedeeld worden die verbonden zijn via LAN-kabels (local area network).

Bovendien wordt de gegevensgeschiedenis van elke DJ-set automatisch opgeslagen en kan er een playlist van worden gemaakt die opnieuw kan worden ingeladen in rekordbox.

Een ander belangrijk aspect van de CDJ-2000 zijn de geavanceerde HID- (Human Interface Device) en MIDI-capaciteiten voor standaard ingebouwde controle van DVS (Digital Vinyl Systems) via USB. Hij biedt ook de hoogste geluidskwaliteit van Pioneer tot dusver, dankzij een verbeterd audio-uitvoercircuit, een nieuwe Wolfson DAC-processor die audiofielen zeker zullen kunnen smaken, en een ingebouwde 24-bit/48 kHz-geluidskaart.

Vanzelfsprekend is de lay-out van de CDJ-2000 gebaseerd op zijn robuuste, betrouwbare voorganger, de CDJ-1000MK3. Maar hoewel hij dus makkelijk in de voetsporen van de MK3 kan stappen, tilt hij de prestaties naar een nog hoger niveau met het grootste (6.1-inch) en helderste kleurenscherm in de sector.

Onder het scherm bevindt zich een Waveform Needle Search™/Needle Drop-lint, ook het eerste in de sector, waarmee het gebruiksgemak van rechtstreeks bladeren in bestanden nu beschikbaar is in een intuïtief hardwareformaat. Voeg daar nog een hoogst geavanceerde verlichte jog-draaischijf aan toe en een verbeterd design in het algemeen, afgewerkt met handgrepen en een Kensington-slot, en je krijgt de ideale digitale innovatie voor perfecte prestaties en een naadloze synchronisatie.